Tekin, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında bursluluğa hak kazanan bin öğrenciye yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Şura Salonunda düzenlenen bilgilendirme ve oryantasyon toplantısının açılışına katıldı.
Tekin, 1416 sayılı kanunla yurtdışına gönderilen öğrencilerin sorunlarının çözümü ve daha nitelikli, daha iyi yerlerde çalışabilecek öğrenciler istihdam edebilme konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tekin, kendisinin de kanundan yararlanabilmek için geçmişte sınava girdiğini ve en iyi yerleri tercih edebilecek şekilde puan aldığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığının yurtdışına göndermemesi üzerine dava açtığını anlattı.
“mam Hatip Lisesi, bakanlığa bağlı bir okul”
Türkiye’nin 28 Şubat gibi bir daha görmeyi arzu etmedikleri bir süreci yaşadığını ifade eden Tekin, “Ben imam hatip mezunuyum, Milli Eğitim Bakanlığının bana yazdığı gerekçede de ‘İmam Hatip Lisesi mezunu olduğumuz için…’ Bu nasıl bir mantıktır. İmam Hatip Lisesi bakanlığa bağlı bir okul. Mahkeme sunulan gerekçe buydu. Türkiye’nin yaşadığı olağanüstü koşulları anlatmak için örnek” değerlendirmesini yaptı.
“Aynı devletin insanıyız”
Yurt dışına gidecek öğrencilere devletin inanılmaz bir imkan sunduğunu, bunun farkına varılması gerektiğini söyleyen Tekin, yurtdışında eğitim alacakların sosyal, entelektüel, kültürel ilişkiler kurarken Türkiye misyoneri olmalarını ve gittikleri yerlerde dostluklar kurmalarını önerdi.
Tekin, “Hepimiz aynı bayrağın altında yaşayan, aynı devletin insanıyız. Düşüncemiz, siyasal yaklaşımlarımız, hayata bakış açımız nasıl olursa olsun hepimiz bu devlet güçlü olduğu sürece, güçlü olacağız. Ne düşünürseniz düşünün, bu ülkenin biraz daha ileriye gitmesi için çaba sarf etmek yükümlülüğündeyiz” diye konuştu.