AHBVU’da akademik yıl açılış töreni yapıldı

AHBVU’da akademik yıl açılış töreni yapıldı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 2019 – 2020 Akademik Yılı Açılış Töreni TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Itri Salonu’nda yapılan törende açılış dersini TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program üniversite tanıtım filmi gösterimiyle devam etti. Protokol konuşmalarının ardından Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Doçent Dr. Vasfi Hatipoğlu, Doktor Öğretim Üyesi Ayçin Öner, Doktor Öğretim Üyesi Ali Kerim Öner, Öğretim Görevlisi Doktor Serkan Günalçın ve Öğretim Elemanı Ufuk Akın İnce müzik şöleni sundu. Müzik şöleninin ardından da TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop akademik yıl açılış dersini verdi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “2019 – 2020 Öğretim Yılı’nın başta Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi olmak üzere bütün yükseköğretim camiasına, bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize hayırlı olmasını Cenabıhak’tan diliyorum. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitemizin ilk akademik açılış töreninde, Üniversitemize de başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

 

“Bir yüzü yeni bir yüzü de eskiye dayanan bir Üniversite”

 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin yenilik ve geleneği içinde harmanladığını vurgulayan TBMM Başkanı Şentop, “Tabii, kuruluşunun birinci yılı ama bu hukuken kuruluş. Gerek kadrolarıyla gerek taşımış olduğu gelenek itibarıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi birçok alanda fakültelerden, yüksekokullardan Ankara’nın en eski, en köklü eğitim kurumlarından birisi. Dolayısıyla bir tarafı itibarıyla gençlik, yenilik ama bir tarafı itibarıyla da bir kök, bir derinlik taşıyan bir Üniversite. Bu bakımdan da istisnailiği var. Bir yüzü yeni bir yüzü de eskiye dayanan bir üniversite Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi” ifadelerini kullandı. “Üniversite esasen bir milletin, bir toplumun beyni mesabesindedir” diyen TBMM Başkanı Şentop, kaliteli sosyal bilim çalışmalarının önemine dikkat çekti. Dünyanın yeniden inşa edileceği bir dönemin arefesinde olduğumuzu ifade eden TBMM Başkanı Şentop, “Başta üniversitelerimiz olmak üzere gençlerimizi bundan sonraki çeyrek asır veya yarım asırlık dünya tasavvurumuza göre düşünmek ve yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı. Dünyanın önemli stratejistleri ve entelektüellerinin önümüzdeki yüzyılın dünyasında Türkiye’yi önemli bir aktör olarak tasavvur ettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada hem bir taraftan kendimizi bu tasavvur içinde inşa edip hem de bu inşa ettiğimiz yapının gelecekteki dünyayı inşa edecek bir şekle kavuşacağını düşünmemiz lazım. Bu bakımdan biz sadece Batı’da üretilen bazı düşüncelerin, fikirlerin tekrarlayıcısı olarak değil; yeni paradigmaların oluşturulacağı dünyaya yeni şeyler söyleyebilecek, yeni bir paradigma önerebilecek toprakların insanları olduğumuzu unutmamalıyız. Gençlerimizi de bu iddia ve özgüven içerisinde yetiştirmeliyiz. Ben bu anlamda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin bir sosyal bilimler üniversitesi olması hasebiyle çok önemli bir fonksiyonu icra edebileceğini düşünüyorum.”

 

“Büyük bir aile bilinciyle bu Üniversiteyi şaha kaldıracağız”

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Üniversitemizin kuruluşundan itibaren her ortamda, Üniversitemizin Türkiye’deki 206 üniversiteden farklı bir boşluğu dolduracağına, doldurması gereken çok önemli bir boşluk olduğuna yönelik inancımızı ve bu yönde çalışacağımıza dair taahhütlerimizi dile getirdik” diye konuştu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin, özellikle sosyal bilimler ve sanat alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bütün akademik birikimi üretme hedefinde olan bir üniversite olduğunu belirten Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu bir yıllık süre zarfında Üniversitemizin kurumsallaşmasına yönelik ciddi eksiklikleri ve işlemleri yerine getirdik. Bu bir yıl içerisinde fiziki altyapıdan, mekân ihtiyacından, akademik kadro beklentisi içerisinde olan arkadaşlarımızın problemlerini çözmeye ve bu üniversiteyi şaha kaldıracak şekilde arkadaşlarımızı motive edecek bütün tedbirleri almaya çalıştık.”

Rektör Tekin, 2019-2020 Akademik Yılında da aynı gayret ve azimle çalışmalarını devam ettireceklerini ifade ederek, “Bu Üniversitenin sosyal bilimler ve sanat alanında Türkiye’nin hak ettiği akademik bilgiyi ve birikimi üretecek bir Üniversite olması yönünde bir maya çalacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Üniversitemize tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Tekin, “Hepiniz hoş geldiniz. Asla pişman olmayacağınız ve gururla ‘Ben bu Üniversitenin mezunuyum’ diyeceğiniz bir Üniversiteye geldiniz. İyi ki geldiniz, inanın pişman olmayacaksınız. Biz büyük bir aile bilinciyle bu Üniversiteyi şaha kaldıracak ve bu Üniversiteyi büyütecek adımı hep beraber atacağız” ifadelerini kullandı. Rektör Tekin, “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının Üniversitemiz, Türkiye’deki Yükseköğretim ailesi, milletimiz, ülkemiz ve tüm dünya Müslümanları için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“Üniversitemizin kapısı her öğrenci arkadaşıma açık”

 

Öğrenciler adına açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencimiz Koray Erdoğan yaptı. Erdoğan, Üniversitemiz öğretim üyelerinin yönlendirmeleriyle birçok başarı elde ettiğini belirterek, şu şekilde konuştu:

“ ‘Acaba şu vizeden iyi not alır mıyım, şu finalden geçsem de kurtulsam’ gibi meselelerle kendinizi asla boğmayın. Sayın Rektörümüzün de dediği gibi öğrencilerinin mutlu bir geleceği için çalışan bir Üniversitenin mensupları olarak ancak bu şekilde hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyorum. Yenilik, değişim ve gelişim gibi öncelikli konularda, Rektörümüzden değerli hocalarımıza kadar Üniversitemizin bu konuda söyleyecek sözü olan her öğrenci arkadaşıma gönüllerinin ve kapılarının açık olacağından şüphem yoktur.”

Program, TBMM Başkanı Şentop’un fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilerimize plaket takdim etmesiyle son buldu.

 

Yukarı